Термопомпи въздух-вода

ЕФЕКТИВНОТО ОТОПЛЕНИЕ НА 21-ви ВЕК !

Дълги години човечеството се е топлело с ефекта от горенето на дървени материали и суровини. Това е високопроизводителен метод за отопление, когато на практика алтернатива не съществува. Недостатъците са многобройни, но не за това ще говорим сега. Времената са други и новите технологии ни позволяват да повишим ефективността до други граници. Вече вместо да произвеждаме топлината от горене е възможно да я вземем готова от природата, без ангажименти и домът да остане чист! Автоматизирано отопление, с ясна представа за консумацията и пълен контрол над температурата в имота - всичко това на достъпна цена ! Комбинирани в една система, всички тези предимства могат да се постигнат единствено от отопление с инверторни термопомпи въздух-вода.

Високоефективни термопомпи за отопление

Икономичната работа на термопомпите въздух-вода идва от факта, че вместо да произвеждат топлина, те я взимат готова от атмосферата и я пренасят към течността в парно-инсталацията. За самото пренасяне на топлина термопомпите консумират 3-4 пъти по-малко електроенергия, от колкото е нужна за производството на тази топлина с ел.нагреватели!

Новите хладилни агенти, с които работи всяка съвременна термопомпа въздух-вода, са способни теоретично да извличат енергия от въздуха докато температурата му е над -50°C. Това означава, че за климата в България, където темпратурите рядко падат под -25°C, една подходящо оразмерена термопомпа въздух-вода би могла да отоплява целогодишно, с висока ефективност и без необходимост от допълнителен ел.нагревател!

 • При термопомпите въздух-вода монтажът е бърз и чист, което води до по-ниска себестойност.
 • Ангажиментите към системата са сведени до минимум, като основото е просто да изберете температурата у вас и това е всичко.
 • Комфорта на ползване е целогодишен.
 • Пълен контрол над температурата у Вас.
 • Ясен надзор над сметките Ви за отопление.
 • Възможност за свързване към водно подово отопление, радиатори(панелни, алуминиеви, чугунени и конвекторни) и комбинирани системи.

 

Всички наши термопомпи са инверторни, което увеличава значително диапазона им на икономична работа и намалява разходите за поддържане на температурата в домът Ви!

Днешните термопомпа въздух-вода могат да заместят традиционния отоплителни системи на съществуващи високотемпературни парно-инсталации. Самият факт, че термопомпата може да работи самостоятелно целодневно означава, че въпреки по-ниските си работни температури тя пак е в състояние да покрие загубите на жилището, дори и в най-сериозната зима!

 

Монтаж на термопомпа

"VENTO Heatpumps" предлага надежден монтаж за всяка своя термопомпа въздух-вода

Ние взимаме предвид индивидуалните изисквания и очаквания към всеки проект, защото за нас приоритет са качественото изпълнение и усмивките на клиентите ни.

НОВИНИ

За "ВЕНТО"

"ВЕНТО" ООД е официален вносител на инверторните термопомпи въздух-вода VENTO. Доставка и монтаж на достъпна цена. Квалифицирани специалисти в отоплението. За нас приоритет са високото качество, надеждността и комфорта.

Предлагаме някои от най-иновативните и надеждни термопомпи въздух-вода за отопление, с които можете да повишете комфорта в дома си до следващото ниво и да намалете значително разходите и ангажиментите си.

Контакти

 • Адрес:

  гр. София, РУМ "Кремиковци", ет.1
 • Телефони:

  +359 899 820 300, +359 888 758 788
 • И-мейл:

  info@vento.bg

Партньори

КЪДЕ СМЕ?